середа, 18 квітня 2007 15:34

НАТО сприймають як антиросійську організацію

 

Більшість українців виступають проти вступу України до НАТО. Такими є результати дослідження української компанії "Ресерч енд Брендінґ Ґруп".

Експерт Школи політичної аналітики Петро Бурковський, 26 років, уважає, що ситуація зі ставленням населення до НАТО останнім часом не змінюється.

— НАТО не користується підтримкою в українців, тому результати дослідження є прогнозованими та не містять нової інформації, — каже він.

За словами Бурковського, ставлення населення до НАТО погіршилося з 2004 року. Тоді інформація стосовно Північноатлантичного альянсу під час президентських, а згодом і парламентських виборів, подавалася деякими політичними силами виключно з негативного боку.

— Українці ставляться до НАТО із застереженням не тому, що вони недостатньо поінформовані щодо цієї міжнародної організації, — стверджує експерт. — У всьому винна політична пропаганда, яку проводили Комуністична і Соціалістична партії. Деякі їхні представники використовували суто антиросійські гасла. У східних та південних регіонах України це спрацювало. НАТО там сприймають як антиросійську організацію. Й таку думку більшості громадян зараз дуже важко змінити.

Зараз ви читаєте новину «НАТО сприймають як антиросійську організацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі