середа, 28 лютого 2007 16:12

Нас душить націоналізм — російський

Нас душить націоналізм — російський

Днями багатьох шокувала заява секретаря Донецької міської ради — "с чісто русской фамілієй" — Миколи Левченка. "В Україні державна мова повинна бути одна — російська. І так рано чи пізно буде", — сказав він.

Дивуватися нема чому. Століттями винищуване почуття українського й національного призвело до появи в Україні тисяч і тисяч таких-от левченків. Усе українське для них — націоналізм, який треба ненавидіти і боротися з ним.

Але в Україні ніколи не було українських націоналістів. Були просто люди, які хотіли жити на рідній землі й розмовляти рідною мовою, — і саме тому їх зненавиділи. Український націоналізм — це міф, витвір хворої уяви, створений на догоду імперіал-комуністичним амбіціям агресора. В Україні завжди буяв і буяє махровим цвітом тільки російський націоналізм, що вже 350 років бореться з розколом "єдіной і нєдєлімой". Не стане українців — не буде й розколу України.

Це російські націоналісти під проводом свого фюрера послали на Київ орди Муравйова, які потопили в крові Українську Народну Республіку. А Україна тепер може пишатися своєю унікальністю: єдина у світі країна, де стоять пам"ятники завойовникові!

Виселяли українців і приганяли сюди росіян

Це російські націоналісти, відчувши загрозу, що український етнос може стати домінантним у їхньому СРСР, вирізали нашу інтелігенцію й виморили голодом мільйони людей. Це російські націоналісти прагнули розтоптати гідність нашого народу і примусили кількох лакеїв-лауреатів оспівувати свій кривавий режим. Потім зібралися поділити світ й уклали угоду з Гітлером, знову знищивши сотні тисяч українців — у процесі "визволення".

Вони зігнали з рідних місць мільйони українських селян і збудували на їхніх кістках індустріальну міць своєї імперії. Забороняли наші церкви й палили наших священиків. Виселяли українців з України й приганяли сюди росіян: у знелюднені "комсомольськими стройками" центральні області України, у двадцятикілометрову смугу землі на західному кордоні, до Криму, переселивши туди людей із Поволжя. Російські націоналісти всіляко заохочували оселятися в Україні і в Криму військових пенсіонерів, і ця практика триває й досі. Вони як могли упосліджували нашу мову й створили привілейовану касту вчителів російської мови. Здійснили і здійснюють ганебну тарапунькізацію нашої культури.

А зараз російські націоналісти зі шкури пнуться, прагнучи зірвати фіговий листок державності з української мови і знищити її до останку — як отой Левченко. Вони прагнуть намертво прив"язати нас до Росії, а потім галасують, нібито нас не хоче Європа. Усіма силами перешкоджаючи відродженню нашої культури, вони здійснили практично повну культурно-ідеологічну окупацію. Це російські націоналісти, використавши культуру як зброю, викорінюють українську мову і розмивають український етнос. Вони прагнуть спожити нас як гній для розвитку своєї нації. Це російські націоналісти, нап"явши на себе україномовний камуфляж, беруться захищати Україну від українців. Господи, як це схоже на колишню любов партії до народу!

Зараз ви читаєте новину «Нас душить націоналізм — російський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

135

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі