четвер, 06 січня 2011 02:30

Найдовше живуть громадяни морських країн

Середній вік українця становить 68,5 року, підрахували статистики американського Центрального розвідувального управління. Вони порівняли показники тривалості життя у 224 країнах. Цей рейтинг вважають мірилом загального рівня життя у державі. Українці у ньому — 150-ті.

— Тривалість життя визначають три складові. Перша — генетична схильність, потенціал життєвих сил людини. Друга — сума різних захворювань, людина з хронічними недугами житиме недовго. І третя складова — соціально-економічні умови. Тут і безпека харчування, і рівень статків, — пояснює лікар-імунолог і онколог Семен Манштейн, 55 років.

Країни, які за тривалістю життя населення посідають перші місця, або середземноморські, або далекосхідні. Харчі там насичені всіма необхідними макро- і мікроелементами. Головна база білка — свіжа риба з чистих водойм. Ми всі вийшли з водного середовища, тому така їжа найсприятливіша для людини. Українці ж отримують білок із курки, яка за свої 46 днів життя не бачила сонячного світла. Про яку користь може йтися?

Німеччина і Сполучені Штати не потрапили до першої двадцятки за довголіттям, бо їх громадян фармацевтичні компанії постійно "годують" ліками і вітамінами. Те саме стосується й України. Данські науковці проаналізували, як на людей впливають вітаміни. Стежили за 232 тис. осіб і довели, що тривалість життя скорочується на 5–12 відсотків. А українці, окрім безконтрольного прийому ліків, іще й не лікують хронічних захворювань. Клітини організму не встигають відновлюватися, а це призводить до передчасних старіння і смерті.

Іще одна дуже важлива умова для тривалого життя — урівноважена психіка, доброзичливе ставлення до людей. Тому для збереження психічного здоров'я остерігайтеся стресів. Більше читайте книжок, гуляйте і менше дивіться телевізор. Якщо дівчата виховуватимуться на телепередачах, то стануть істеричками.

Зараз ви читаєте новину «Найдовше живуть громадяни морських країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі