понеділок, 03 березня 2008 16:31

На Зміїному завершують будувати заставу

На острові Зміїний до кінця березня збудують прикордонну заставу. Це буде одноповерховий офіс, чотириповерховий житловий будинок, баня, пральня, теплиця, господарський двір, спортмайданчик.

Також встановлять два радіолокаційні комплекси "Буревісник"та нову інформаційно-телекомунікаційну систему. Указ про будівництво застави президент Віктор Ющенко видав торік у листопаді. Міжнародний суд в Гаазі нині розглядає суперечку між Україною та Румунією. Бухарест хоче довести, що Зміїний є непридатною для життя скелею, а тому не має права на виключну економічну зону.

— Цим будівництвом на Зміїному Україна вкотре намагається закріпити за ним статус острова, — каже директор Центру прикладної політики "Стратегема" Юрій Романенко, 29 років. — Побудова застави формально має посилити позиції України в суді під час розгляду справи. Але це буде незначний додатковий аргумент.

Експерт вважає, що багато залежатиме від Європи та США. Для них важливі обидві країни, тому розгляд питання в суді може тривати довго.

Зараз ви читаєте новину «На Зміїному завершують будувати заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі