середа, 05 березня 2008 17:55

Можуть змінити Закон про вибори

Останніми днями провідні політичні сили заявили про можливість дострокових виборів до Верховної Ради.

Останнє результативне засідання парламенту відбулося 13 лютого 2008 року. Після цього фракція Партії регіонів заблокувала його роботу. За Конституцією, 30-денний термін недієздатності парламенту є підставою для його розпуску й оголошення про дострокові вибори.

Керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, 43 роки, прогнозує: після 13 березня розпочнуться консультації президента Віктора Ющенка з лідерами парламентських фракцій щодо розпуску парламенту.

30 вересня 2007 року відбулися позачергові вибори до Верховної Ради. За законом, нові можна проводити не раніше, ніж через рік. Політолог вважає, що раніше вони не відбудуться. Адже після проведення консультацій та видання відповідного указу президента його можуть оскаржити в Конституційному суді. Не виключено також, що опозиція розблокує роботу Верховної Ради на кілька днів. Наприклад, щоб ухвалити зміни до Закону про вибори — про відкриті партійні списки.

— Дострокові вибори країні невигідні, — вважає Володимир Бондаренко. — Бо ми знову півроку житимемо без парламенту. Але вони підуть на користь демократичним силам, які збільшать свою присутність у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Можуть змінити Закон про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі