пʼятниця, 16 жовтня 2020 06:06

Москва використовує вакцину від коронавірусу для просування "русского мира"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Я російську вакцину перевірив на собі. Відпочиваючи в Криму в серпні, зробили щеплення з дружиною Оксаною й сином Богданом. Добре перенесли. Хотів би, аби цей препарат потрапив до України, — каже народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" 66-річний Віктор Медведчук президентові Росії 68-річному Володимиру Путіну під час зустрічі в його підмосковній резиденції в Ново-Огарьові 6 жовтня. Путін пообіцяв посприяти, якщо отримає офіційній запит від Києва.

"Євросоюз підтвердив, що допоможе Україні отримати справжню вакцину, коли вона з'явиться. Тому не раджу вірити в передвиборчі "ініціативи" окремих циніків", — пише президент України Володимир Зеленський, 42 роки, у "Телеграмі" 7 жовтня.

У світі дев'ять вакцин від коронавірусу перебувають на третій фазі клінічних досліджень. Визначають їхню ефективність. Росіяни цього поки що не робили. Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що РФ порушила процедуру. Їхній препарат може бути небезпечний.

— Вакцина від країни-агресора — це ризик для життя українців, — говорить біолог, ветеран Євген Дикий, 47 років. — Історія її створення підозріла. Перед тим як РФ 11 серпня оголосила, що має таку, російські хакери зламали сайти і внутрішню кореспонденцію кількох західних наукових центрів, які працювали над нею. Тобто, по-перше, вона крадена. По-друге, центри, що їх росіяни зламали, не поспішають видати на-гора готовий продукт.

Московська вакцина — частина просування ідеології "русского мира". Її Кремль пропонує Білорусі, Венесуелі і нам. Тобто країнам, яких бачить у своїй орбіті. РФ хоче показати, що саме пов'язані з нею політики та партії здатні "врятувати" українців від коронавірусу. Мовляв, доки прозахідна влада чекає на щеплення, люди помирають.

Історія з поставками російської вакцини завершиться нічим. Напарити її нам не вдасться. Просто дають черговий козир для своїх пропагандистів.

Зараз ви читаєте новину «Москва використовує вакцину від коронавірусу для просування "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі