пʼятниця, 11 грудня 2015 00:50

Міжнародний валютний фонд продовжить кредитувати Україну

Міжнародний валютний фонд дозволив кредитувати країни, що мають заборгованість перед офіційними позичальниками. Таке рішення його рада директорів прийняла 8 грудня. Того ж дня нові правила набрали чинності.

Це означає, що Фонд кредитуватиме Україну, навіть якщо вона не виплатить Росії $3 млрд боргу. Ці гроші Москва позичила за президентства Віктора Януковича — наприкінці 2013 року. Термін повернення спливає цього місяця. Український уряд неодноразово називав ці гроші хабарем Януковичу за непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

— Ми не змиримося з цим рішенням, підемо в суд і домагатимемося дефолту за кредитом. Також — дефолту за всіма запозиченнями України (визнання держави банкрутом.— "ГПУ"), — коментує рішення МВФ російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, 50 років.

— Якщо Верховна Рада схвалить державний бюджет на 2016 рік у редакції, яка задовольнить МВФ, то кредитування України продовжать, — каже В'ячеслав Бутко, 46 років, із Центру досліджень корпоративних відносин. — Бо Фонд виділяє кошти тільки в обмін на гарантії проведення дефляційної політики (зменшення кількості наявних в обігу паперових грошей. — "ГПУ"). Це вимагатиме від України збільшення дохідної частини державного бюджету та значного скорочення витрат.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний валютний фонд продовжить кредитувати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі