понеділок, 19 березня 2007 15:35

Місце України точно визначити не змогли

 

Політолог Леонід Тупчієнко, 65 років, вважає, що дослідження відображає реальну ситуацію в світі.

— Канада, Японія, країни Європейського Союзу очолюють рейтинг країнлідерів симпатій і антипатій, оскільки сьогодні вони розглядаються світовою громадськістю як острівці стабільності та безпеки, — каже він. — Одночасно це розуміння того, що саме на ці країни лягає відповідальність за збереження статусу-кво у світі.

На думку Леоніда Тупчієнка, Сполучені Штати та Росія мають приблизно однакові показники симпатій-антипатій, оскільки Росія останнім часом публічно оспорює світове лідерство США і сама намагається стати одним із центрів прийняття рішень.

Ставлення до Ірану та Ізраїлю також передбачуване. Ці держави сприймаються як агресори, як найбільші джерела небезпеки.

Україна ж узагалі не ввійшла до переліку лідерів симпатій-антипатій.

— Автори дослідження просто не змогли точно визначити, яке місце в світі зараз займає наша країна, — припускає експерт. — Не можна чітко сказати, що вона претендує на місце регіонального лідера. Цьому останнім часом заважають постійні внутрішньополітичні чвари. Проте й негативно світ до України вже не ставитиметься. Після помаранчевої революції 2004 року це неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Місце України точно визначити не змогли ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі