пʼятниця, 15 березня 2019 05:50

"Ми започаткували реальний об'єднавчий процес демократичних сил"

Автор: ОЛЬГА СТЕНЬКО
  Микола Томенко (справа) і Василь Перепелиця у Полтаві обговорили гуманітарний блок виборчої програми кандидата в президенти Анатолія Гриценка
Микола Томенко (справа) і Василь Перепелиця у Полтаві обговорили гуманітарний блок виборчої програми кандидата в президенти Анатолія Гриценка

У середу, 6 березня, до Полтави з робочою поїздкою завітав заступник керівника штабу Анатолія Гриценка зі стратегії та комунікації, лідер партії "Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко.

Під час візиту розповів про гуманітарний блок виборчої програми кандидата в президенти Анатолія Гриценка. Зокрема, про забезпечення робочих місць та інновацій в освітній і культурній сферах. Також зауважив, що вирішив підтримати Анатолія Гриценка та долучитися до його команди одразу ж після першої розмови з ним.

— Перед тим, як я заявив про підтримку на президентських виборах Анатолія Гриценка, ми багато говорили. Зійшлися на думці, що президент має бути гарантом демократії, не балотуватися на другій термін і забезпечити передачу влади. Тому я вирішив робити Україну кращою разом із чесним кандидатом Анатолієм Гриценком, — заявив ­Томенко.

— Ми знаємо, з чого починати зміни в гуманітарній сфері. Спочатку треба налагодити питання з робочими місцями в культурному та освітньому напрямках. Мусить бути державне замовлення, пов'язане з аналізом ринку області. У містечках середня і середньо-спеціальна освіта знищується або скорочується радикально в той час, як вона затребувана на ринку праці. Мають бути держзамовлення. А місто може дозамовляти спеціалістів, — пояснює Микола Томенко.

Ще один напрямок, що потребує уваги — це український спорт, зауважив політик.

— Як віце-президент Національного олімпійського комітету, скажу, що український спорт, як ніколи, потребує державної підтримки. Зараз ситуація наближена до катастрофи. Спортивні школи закриті або об'єднані. Було три — стала одна. Тому один з аспектів програми Гриценка є стимулювання здорового способу життя, фізичної культури і спорту, які стануть пріоритетами бюджетного фінансування, — зауважив Томенко.

Кошти на розвиток освіти, науки, спорту та інших сфер зростуть одразу після того, як будуть подолані корупційні схеми. Тому боротьба з коруп­цією — одне з ключових завдань для Гриценка на посаді президента та його команди. Нині за даними, отриманими спільно з представниками Української ради бізнесу, до бюджету країни щороку не доходить близько 400 мільярдів гривень. Вони осідають у кишенях нечистих на руку чиновників. Ці кошти належать людям, і команда Гриценка поверне їх у державну казну, зауважив Томенко.

— Не буде дешевих чиновників, які живляться корупцією, — буде скорочення посад зі збільшенням зарплати і посиленням відповідальності за корупцію, — сказав Микола Томенко.

Сильна економіка — сильна держава. Тому економічний блок займає окреме місце у програмі Анатолія Гриценка. Варто зауважити, що його засади команда кандидата розробила спільно з представниками Української ради бізнесу.

Один із принципів програми Гриценка — відкритість. Він переконаний, обираючи президента, люди не мають купувати кота в мішку. Тому єдиний з усіх кандидатів у президенти публічно представив кандидатури, які пропонує на посаду голів НБУ — Олександр Савченко та СБУ — Віктор Трепак, пости міністра оборони — Іван Апаршин та міністра закордонних справ — Світлана Заліщук, а також на посаду генпрокурора — Давід Сакварелідзе.

— Ми показали приклад — Анатолій Гриценко розкрив команду до завершення виборчої кампанії. У нас працюють експерти, велика кількість кандидатів наук. Ми започаткували реальний об'єднавчий процес демократичних українських і європейських політичних сил — зауважив Микола Томенко.

Зазначимо, що цей об'єднавчий процес продовжується. 1 березня лідер "Самопомочі" Андрій Садовий знявся з президентських виборів на підтримку єдиного кандидата від демократичної опозиції — Анатолія Гриценка. За даними соціологічних досліджень, це об'єднання дає реальний шанс на перемогу Анатолія Гриценка на майбутніх президентських виборах. Також до демократичного табору на підтримку єдиного кандидата долучилася і політсила "Демократичний альянс".

Зараз ви читаєте новину «"Ми започаткували реальний об'єднавчий процес демократичних сил"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі