понеділок, 30 липня 2007 15:47

Медведчук і Кравчук підуть на вибори з "регіоналами"

З"їзд СДПУ(о) приніс дві новини. Перша — пішов у відставку її голова Віктор Медведчук. Друга — об"єднані соціал-демократи не братимуть участі в дострокових парламентських виборах, а будуть підтримувати Партію регіонів.

— Лідери партії підуть на вибори в списку Партії регіонів, — коментує керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, 42 роки. — Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич, Михайло Папієв, Леонід Кравчук... Сама ж партія може перетворитися на громадську організацію.

Політолог каже, що СДПУ(о) вирішила не йти на вибори самостійно, щоб за допомогою окремих своїх членів посилити Віктора Януковича всередині Партії регіонів і тим самим протистояти Ринату Ахметову.

Про Віктора Медведчука Володимир Бондаренко зазначає:

— Він — дуже сильна постать, яка має безпосередні зв"язки з Кремлем. Свого часу ця людина долучилася до призначення суддів в Україні й тепер має на них вплив. Медведчуку важко протистояти. Він обрав правильну тактику, залишившись на деякий час у тіні. Його перестали ототожнювати з Леонідом Кучмою.

СДПУ(о) не буде серйозною силою національного масштабу

Водночас політолог Володимир Малинкович, 67 років, уважає, що не йти на вибори — єдине правильне рішення, яке "есдеки" могли зараз прийняти. Адже СДПУ(о) не має жодних шансів потрапити до парламенту самостійно, у той же час намагається втриматися на політичній арені.

— Люди від СДПУ(о) в Партії регіонів займатимуть серйозні посади, — прогнозує він. — Вони будуть у парламенті та уряді. Віктор Медведчук також зможе отримати серйозну урядову посаду.

Водночас експерти упевнені, що найближчим часом СДПУ(о) не буде серйозною політичною силою національного масштабу. Можливо, ситуація на краще зміниться для них після виборів.

— Країна потребує лівоцентристів, — говорить Володимир Малинкович. — А це не "помаранчеві" й не "регіонали". Отож, "есдеки" можуть знайти собі місце.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук і Кравчук підуть на вибори з "регіоналами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі