пʼятниця, 13 травня 2011 05:30

Людина не може бути однаково лояльною до двох країн

Мати друге громадянство — це злочин? Відповідають Олег Зарубінський, 47 років, голова Комітету Верховної Ради з прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, та Геннадій Москаль, 60 років, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Олег Зарубінський:

— Звісно, злочин. У Конституції написано: "В Україні існує єдине  громадянство". Людина не може бути однаково лояльною до двох-трьох країн. Хочеш бути громадянином іншої країни — відмовся від українського. Закон не містить каральної частини за порушення. Але це не означає, що злочину немає.

Геннадій Москаль:

— Ні, це не злочин. А яке порушення? Є конституційна норма, що в Україні єдине громадянство. Але правова норма діє лише тоді, коли передбачено відповідальність — адміністративну або кримінальну. Цього немає. Якщо ти не державний службовець, можеш бути громадянином хоч 100 країн. Держслужбовця звільнять, якщо дізнаються. А тобі що можуть зробити? Багато наших бізнесменів і політиків мають паспорти інших країн. Бо не відчувають стабільності у цій державі. Рано чи пізно ми повинні прийти до подвійного громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Людина не може бути однаково лояльною до двох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі