понеділок, 12 травня 2008 16:31

Лужков хоче продемонструвати безкарність

 

Мер Москви Юрій Лужков під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту Росії у Севастополі знову поставив під сумнів належність цього міста Україні.

— Севастополь 1948 року був виділений як місто державного підпорядкування. 1954-го він не ввійшов до числа  тих територій, які Хрущов передав Україні, — каже він. — Це питання залишилося невирішеним. Ми його вирішуватимемо на користь тієї правди, на користь тих державних позицій і того державного права, яке має Росія щодо своєї військово-морської бази в Севастополі.

При цьому Служба безпеки України відразу після прибуття Лужкова до Криму вручила йому попередження про недопущення протиправних дій, які можуть бути розцінені як порушення українського законодавства.

Науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, 34 роки, вважає висловлювання Юрія Лужкова свідомою провокацією:

— Лужков хоче перевірити реакцію України. Через цю заяву йому можуть заборонити в"їзд до країни принаймні на п"ять років. Якщо цього не зроблять, то буде досягнуто мети — продемонструвати повну безкарність.

Офіційно Росія ніколи не заявить територіальних претензій щодо Криму чи Севастополя, гадає керівник Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв, 39 років.

— Реальних підстав для цього немає, — упевнений політолог. — Непорушність кордонів у сучасній Європі гарантована міжнародними угодами. Лужков представив  власну радикальну позицію. Звичайно, вона має бути засуджена. Логічно було б, якби відреагував МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Лужков хоче продемонструвати безкарність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі