середа, 14 жовтня 2009 17:33

Культурна й наукова еліта закликає підтримати Юлію Тимошенко

За ініціативою громадського об"єднання "Вільна людина" в Києві відбулися збори інтелігенції. Понад 300 їх учасників підписали звернення до політиків, які сповідують демократичні цінності. У підсумковому документі йдеться, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко проявляє якості справжнього стратега, спроможного навести лад у державі.

Юлія Тимошенко сьогодні єдиний із політичних лідерів, який відстоює інтереси країни як на Заході, так і на Сході, переконані представники інтелігенції. Прем"єр гідно представляє Україну на міжнародній арені і "використовує владу заради добробуту української нації". Враховуючи ці ділові й особисті якості, діячі науки, культури і мистецтва закликають усіх політиків об"єднатися на найближчих президентських виборах навколо кандидатури лідера БЮТ.

— Найбільше очікування інтелігенції — новий лідер, який консолідує політиків та об"єднає їх навколо державних справ, — наголошує 59-річний Михайло Згуровський, ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". — Юлія Тимошенко здатна повернути українцям шанс мати розвинену країну.

Директор видавництва "Дніпро"Володимир Войтович говорить, що "весь світ сміється над нашими політиками". Винятком, на його думку, є лише прем"єр:

— Ця тендітна жінка викликає пошану. У часи, коли держава перебуває в катастрофічному стані, інтелігенція покладає надії на лідера БЮТ.

Народна артистка Ніна Матвієнко, 62 роки, каже:

— Я не згодна, що артисти повинні бути поза політикою. Якщо так, то як же бути нашим дітям? Ми відповідаємо за їхнє майбутнє і не можемо бути поза державою. Ми повинні бути однодумцями. Ми — за єдиного кандидата, за Юлію Тимошенко.


Закликають підтримати прем"єр-міністра на виборах шахтарі, металурги, господарники, лікарі, діячі культури, представники громадських організацій Луганської області.

Вони виступили з відкритим зверненням до громадян і демократичних сил регіону. Під документом підписалися такі відомі на Донбасі особи, як Герой України, повний кавалер орденів Шахтарської слави Сергій Бистров, заслужений металург України, начальник киснево-конвекторного цеху Алчевського металургійного комбінату Геннадій Довгалюк, отаман Українського козацтва Луганщини Олександр Кравченко, головлікар Луганської обласної лікарні Федір Соляник.

Тимошенко зарекомендувала себе як успішний антикризовий керівник, дипломат і політик, професіоналізму і харизми якого досить для того, щоб очолити державу, вважають лідери громадської думки Луганщини.

— Ми закликаємо всіх зробити гідний вибір в ім"я розуму, совісті, майбутнього України! — йдеться у заяві.

Збори інтелігенції відбулися в усіх областях Західної України

У понад десяти регіонах країни представники еліти висловилися на підтримку кандидатури Юлії Тимошенко. Так, інтелігенція Західної України закликає потенційних кандидатів у президенти Віктора Ющенка, Арсенія Яценюка, Бориса Тарасюка, Юрія Костенко, Олега Тягнибока, Анатолія Гриценка об"єднатися навколо кандидатури прем"єр-міністра як єдиного представника демократичного табору. Під зверненням підписалися сотні представників інтелігенції і ділових кіл Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Волинської, Чернівецької і Закарпатської областей.

Зараз ви читаєте новину «Культурна й наукова еліта закликає підтримати Юлію Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі