четвер, 17 липня 2008 16:43

Куди вступатимуть випускники цього року?

Цього тижня у вищих навчальних закладах закінчили приймати документи від абітурієнтів. Нині приймальні комісії визначають першокурсників. То куди ви вступаєте?



Ірина Талабівська, 17 років, Закарпаття:

— Подала документи до Національного університету харчових технологій, на факультет економіки. Закінчила коледж і отримала туди направлення. Якби вступала на перший курс, то проходила б за результатами зовнішнього тестування. А оскільки мене беруть на другий, то потрібно ще додатково складати деякі іспити. За навчання доведеться платити 9500 гривень на рік.



Сергій Толок, 17 років, Київ:

— Останній рік у школі я захопився фізикою, бо цей предмет давався мені найлегше. Подав документи до трьох столичних університетів — імені Тараса Шевченка, Київського політехнічного інституту та Національного авіаційного. В останній — на факультет ракетобудування. Півроку ходив туди на підготовчі курси, це мені допомогло. Під час тестування з фізики набрав 184 бали з 200 можливих. Маю рекомендацію для зарахування на бюджетній основі. Але найбільше хочеться вступити до університету імені Тараса Шевченка, бо це найпрестижніший вуз в Україні. Там колись на факультеті кібернетики навчався мій батько.



Оксана Кузьмишин, 17 років, Львів:

— Мене зарахували до Львівського інституту банківської справи, бо навчалася там на підготовчих курсах. Плата за навчання порівняно з іншими закладами більш-менш прийнятна — 6 тисяч гривень на рік. Але документи подавала до чотирьох вузів. Хотіла б учитися у Львівському національному університеті імені Івана Франка на фінансиста. На цю професію мене спрямували батьки ще в 11 класі. Кажуть, маю здібності до математики.



Олександр Литвиненко, 17 років, Київ:

— Документи подав одразу до п"яти вузів на факультет хімії. Стовідсоткові шанси маю вступити до Національного авіаційного університету. Трохи менші — до Київського політехнічного інституту та аграрного. А от у Києво-Могилянській академії ще є внутрішній екзамен, тому шанси — 50 відсотків. Потрапити до університету імені Тараса Шевченка важко, бо там 60 відсотків абітурієнтів проходять поза конкурсом.



Ганна Заєць, 18 років, Чернігівська область:

— Документи подала до університету імені Тараса Шевченка. Хочу стати журналістом. Мені ця професія подобається. Друкувалася в районній газеті "Срібнянщина". Оскільки в мене результати тестування не дуже гарні, то сподіваюся на іспити — диктант і твір з української — та співбесіду. Постараюся потрапити на безплатне навчання. Якщо не вийде, то батьки будуть "тягнутися". Хоча кажуть, що плата там висока. Як не пройду, доведеться подавати документи ще кудись.

Зараз ви читаєте новину «Куди вступатимуть випускники цього року?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі