вівторок, 20 серпня 2019 07:50

Кремль розробляє зброю на крадених технологіях

Кремль розробляє зброю на крадених технологіях

Росія розробляє гіперзвукову зброю, ґрунтуючись на вкрадених у США технологіях. Про це заявив радник президента Сполучених Штатів Америки з національної безпеки Джон Болтон в інтерв'ю "Голосу Америки". Про вибух під російським Сєвєродвінськом Вашингтону відомо більше, ніж він може сказати, додав.

8 серпня в Архангельській області РФ на військовому полігоні морського флоту сталася аварія. Загинули п'ять співробітників держкорпорації "Рос­атом". Ще троє отримали травми та опіки. Після вибуху рівень радіації перевищував норму в 4–16 разів.

У лютому президент Росії Володимир Путін повідомляв про успішні випробування крилатої ракети необмеженої дальності з ядерною руховою установкою "Буревісник".

— Росія намагається досягти технологічних проривів у своїх можливостях доставляти ядерну зброю. Щось пішло не так, — каже 70-річний Джон Болтон. — Економіка Росії приблизно дорівнює економіці Нідерландів, але Кремль і досі витрачає достатньо на оборону. Щоб не тільки модернізувати свій ядерний арсенал, а й створити нові види засобів доставки. Гіперзвукові планеруючі носії й ракети багато в чому вкрадені з американських технологій.

— Вкрасти технології росіяни могли, але отримали не всі дані, інакше вибуху не сталося б. На проект "Буревісник" 1960-х років намагалися накласти новітні розробки, — розповідає військовий експерт Олег Жданов, 52 роки.

— Кремль зміг втрутитися в американські вибори, стати фігурантом шпигунських скандалів останніх років. Була висилка дипломатів, торгових представників. Це доводить: агентурна сітка у Росії є, але її інтенсивність невелика.

Ми знаходимося настільки близько до РФ, що у протистоянні з нами їй вистачає гармат і танків. Одна нова ракета нічого не змінить. Але маємо умовну гарантію незастосування Росією ядерної зброї проти України. Від Києва до Москви 850 кілометрів. Ядерна хмара може прибути до російської столиці швидше, ніж вони того б хотіли. Не мають засобів зупинити атмосферний фронт. Погода і так непередбачувана, а застосування ядерної зброї може її змінювати. Тоді ніякий бункер їх не врятує.

Зараз ви читаєте новину «Кремль розробляє зброю на крадених технологіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі