пʼятниця, 26 липня 2019 06:10

Кремль намагається затягти Україну в зону впливу "русского мира"

— Росіяни продовжують гібридну загарбницьку політику. Намагаються затягти нашу державу в зону впливу "русского мира". Акцентують увагу світу й українців на міфі про братські народи, — говорить політолог Віктор Таран, 41 рік.

Росія спростила надання дозволів на тимчасове перебування та посвідку на проживання для українців, які перебувають у РФ у статусі біженців. А також для тих, хто володіє російською мовою. Тепер його можна отримати за чотири місяці, а не за шість, як було раніше. Відповідний закон Державна дума ухвалила 23 липня.

Посвідку на постійне проживання можуть отримати й іноземці, які народилися в колишній Російській радянській республіці. Діти, які з'явилися на світ у Росії та були усиновлені іноземцями. Громадяни інших країн, чиї родичі по прямій висхідній лінії чи вони самі були депортовані з Кримської АРСР.

Раніше президент РФ Володимир Путін спростив отримання російського громадянства для жителів Донецької та Луганської областей. Отримуватимуть підданство за три місяці, без обов'язкових іспитів і проживання у РФ понад п'ять років.

— Демографічна ситуація в Росії погіршується, — каже Віктор Таран. — Народжуваність падає. Відсоток слов'янського населення зменшується. Віддалені від центру райони заселяють китайці. Тож спрощенням виду на проживання для українців російська влада вбиває кількох зайців.

20 відсотків нашого населення не вважають Росію агресором. Не сприймають перетворення, що почалися після Революції гідності. Не усвідомлюють, що Росія воює проти України на Донбасі. Такі люди можуть погодитися переїхати у РФ.

Наша влада не може відповідати симетрично. Якщо вирішимо надавати українське громадянство для росіян, зробимо гірше тільки собі. Кремль скористається цим і направить до нас агентів ФСБ. Це посилить п'яту колону.

Україна має пояснювати громадянам, що дії Росії — це не жест доброї волі. Доносити, що РФ — ворог.

Зараз ви читаєте новину «Кремль намагається затягти Україну в зону впливу "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі