пʼятниця, 07 червня 2019 06:16

Кремль налаштовує росіян проти себе

Американський мобільний додаток для знайомств "Тіндер" внесли до реєстру Роскомнагляду 31 травня. Тепер за законом, що діє в РФ з липня торік, компанія зобов'язана півроку зберігати листування користувачів із Росії та передавати на вимогу спецслужбам.

Ті ж правила поширюються на соцмережу "ВКонтакте", поштовий ресурс "Мейл.ру". У "Тіндері" реєстрацію підтвердили, але передачу даних заперечують. 2018-го додаток налічував 57 млн користувачів зі 190 країн.

"Держава дедалі глибше вторгається в приватне життя росіян. Залазить їм мало не в ліжко, — пише російський журналіст 47-річний Антон Орєх у "Телеграмі". — Репресивні закони допомагають освоїти бюджет, який виділяють на боротьбу з уявними загрозами і картонними ворогами. Виправдовують армію чекістів, поліцейських, росгвардійців, роскомнаглядачів. Вони регулярно ловлять шпигунів, екстремістів, іноземних агентів і на ходу пишуть їм безглузді справи. Зате всі бачать, що спецслужби працюють. Штат бажано навіть збільшити і підвищити зарплати.

Усе листування в "Тіндері" не читатимуть. Це фізично неможливо. Так само ніхто не прослуховує розмови всіх мобільних операторів і не читає смс. Це потрібно, щоб змусити росіян думати, що вони під ковпаком, а керівництво — що все під контролем.

Російська влада намагається тримати на повідку кілька сотень опозиціонерів, а реально влазить в життя мільйонів громадян. Потихеньку налаштовує їх проти себе. Що більше втручання, то більше роздратування".

Зараз ви читаєте новину «Кремль налаштовує росіян проти себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі