вівторок, 15 березня 2011 01:00

Кращої кандидатури реформатора, ніж Тігіпко, у влади немає

Сергій Тігіпко має значний досвід роботи в уряді та прогресивне мислення, тому саме йому президент довірив відповідальну ділянку роботи уряду — соціальні реформи. Кращого варінту у президента немає. Так уважає директор Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко, 52 роки.

— В умовах, коли в Кабміні є обмежене коло людей, які можуть публічно і змістовно виступати з позицією уряду з багатьох питань, жертвувати кандидатурою Сергія Тігіпка, скажімо, у рамках адміністративної реформи, було б недоцільно, — вважає експерт. — Якщо поставити питання "А хто ще?" — відповідь швидко не знаходиться.

Політолог перелічує суттєві переваги  Тігіпка перед колегами з Кабміну:

— Сергій Леонідович має достатньо великий досвід урядової роботи. Він розуміється на макроекономічних питаннях, здатний вивчати західний досвід, має достатню комунікацію з економічними колами, з Міжнародним валютним фондом зокрема. Крім того, Сергій Тігіпко значно популярніший серед виборців, аніж інші члени уряду. Навіть якщо після виборів він і втратив частину підпримки, все одно залишається одним із найбільш популярних політиків в Україні.

Робота над соціальними реформами пов'язана з чималими потенційними політичними ризиками, проте вибір Віктора Януковича зрозумілий – кращого варіанту нема. З іншого боку, Тігіпко – потенційний конкурент, і є спокуса розміняти його в разі провалу реформ. Проте у нього може вийти з реформуванням, тому ризик Тігіпка – це його шанс. Він свідомо пішов на це, бо хто не ризикує – той не виграє, — додає Фесенко.

Підсумовуючи річницю роботи в уряді, Сергій Тігіпко заявив, що безперечним досягненням є старт у країні необхідних реформ, подолання спаду економіки та збільшення соціальних виплат на тлі скорочення соціальних програм в інших країнах. Віце-прем'єр також повідомив, що й надалі потрібно активно впроваджувати "різкі та глибокі" реформи.

Зараз ви читаєте новину «Кращої кандидатури реформатора, ніж Тігіпко, у влади немає ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі