вівторок, 15 січня 2008 15:16

Контроль над землею може отримати великий капітал

 

Павло Фролов, 47 років, із Інституту соціальної та політичної психології вважає, що нині в українському суспільстві є досить сильними так звані антиринкові настрої.

— Українці готові підтримати принцип приватної власності, — каже соціолог. — Нашому народу здавна притаманна буржуазна психологія дрібного власника. Проте, коли власність концентрується в руках окремих людей, це викликає в населення протест.

Історик та політолог Олександр Палій, 32 роки, схильний називати подібні настрої в суспільстві не антиринковими, а проявом здорового глузду.

— Люди ставляться до продажу землі негативно, бо мають гіркий досвід, — говорить він. — Вони бачили, як зникає загальнонародна власність, на яку працювало населення всієї країни. Усі були свідками проведення не зовсім справедливої та конкурентної приватизації, незрозумілого походження капіталів, упровадження корупційних схем. Тому існування "дикого" ринку землі українці не можуть сприймати нормально.

Олександр Палій нагадує, що вже нині люди, живучи поблизу моря або річки, не можуть навіть вийти на берег — земля куплена. А зараз пропонують продати землю тим, хто має багато грошей. Великий капітал отримає повний контроль над нею, прості ж люди залишаться ні з чим.

Зараз ви читаєте новину «Контроль над землею може отримати великий капітал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі