пʼятниця, 26 жовтня 2018 06:00

Команда "Молодь" отримала мільйон гривень на будівництво стадіону в Полтаві

Автор: Юрій Іванов
  Лідер Соціалістичної партії Ілля Кива на прес-конференції разом із юними переможцями турніру з дворового футболу ”Мільйон на стадіон”
Лідер Соціалістичної партії Ілля Кива на прес-конференції разом із юними переможцями турніру з дворового футболу ”Мільйон на стадіон”

Мільйон гривень на будівництво нового стадіону отримала команда "Молодь" з Полтави. Перемогла у фіналі Всеукраїнського турніру з дворового футболу "Мільйон на стадіон", що пройшов 21 жовтня в Києві.

Чемпіонат організувала Всеукраїнська національна федерація дворового футболу. Він тривав за підтримки Міністерства молоді та спорту та під патронатом Міністерства внутрішніх справ України. Спонсором став Олександр Журба. Перший матч у рамках чемпіонату "Мільйон на стадіон" відбувся 13 квітня в Полтаві.

У вівторок, 23 жовтня, у Полтаві за підсумками турніру відбулася прес-конференція. Її відвідав Ілля Кива, лідер Соціалістичної партії України та президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу. Також запросили Олександра Мелащенка, віце-президента Федерації футболу Полтавської області та тренера футбольної команди "Молодь" Юрія Мармача. Спортсмени теж прийшли на зустріч.

На столі поставили свій здобутий трофей — Кубок Всеукраїнського турніру з дворового футболу "Мільйон на стадіон".

— Кожен день ми бачимо зі своїх вікон хлопчаків, які ганяють на вулиці м'яча. Ми вирішили підтримати молодь у цьому захопленні. Подарували їм свято й додаткову мотивацію для здорового способу життя, — говорить Ілля Кива. — Півроку тому ми почали цей турнір, оголосили головний приз — мільйон гривень на будівництво футбольного поля в своєму місті. Провели обласні змагання з дворового футболу в кожному регіоні України. І ось сьогодні на цьому полі зіткнулися переможці, щоб визначити кращих. Мільйон — це ваш приз за спрагу до перемоги, цілеспрямованість і злагоджену, командну гру.

До участі в чемпіонаті допустили збірні команди дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, переселенців із зони АТО. Наступного року в липні "Молодь" вирушить до Європи на чемпіонат з дворового футболу, де зіграють з дитячою збірною Ліги Італії.

Друге і третє місце відповідно посіли ­команди з Херсонської та Київської областей. Призери отримали кубки й медалі. Також учасникам вручили призи: дипломи та сітки з футбольними м'ячами.

— Дуже радий за команду з Полтави. І я впевнений, що на їхньому новому футбольному стадіоні виросте не одне покоління майбутнього складу збірної України. А чиновникам я скажу: ось приклад, як потрібно витрачати гроші. Такі призи та турніри треба проводити регулярно. Я буду звертатися до обласних керівників, щоб вони підтримували нашу ініціативу, — додає Ілля Кива.

Також він зазначив, що в країні потрібно знищити корупційну систему, яка заважає розвиватися спортсменам та нівелює їхню участь у різних змаганнях.

— Потрібно завжди пам'ятати, що спорт — це обличчя нашої країни на міжнародній арені. Йому треба приділяти більше уваги. А також залучати якомога більше дітей до здорового та активного способу життя, — підсумовує Ілля Кива.

Зараз ви читаєте новину «Команда "Молодь" отримала мільйон гривень на будівництво стадіону в Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі