понеділок, 16 квітня 2007 16:05

Києву заважає тіньова економіка

 

Столиця України займає 166-те місце в рейтингу міст світу за рівнем життя. Його щороку складає міжнародне консалтингове агентство "Мерсер Х"юман Ресорс Консалтінґ".

Цього разу міста оцінювалися за десятьма категоріями, до яких увійшли 39 факторів. Серед них — політика, економіка, екологія, соціальна сфера, особиста безпека, здоров"я, освіта, транспорт, комунальне обслуговування. За основу експерти взяли місто Нью-Йорк, рейтинг якого визначається як 100. Усі інші міста можуть бути кращими або гіршими за нього.

Політолог Леонід Тупчієнко, 65 років, каже, що Київ міг би зайняти в цьому рейтингу вищу позицію. Але заважає тіньова економіка.

— За кордоном отримують лише так звану зовнішню інформацію про нашу країну, — коментує політолог. — У нас же половина економіки перебуває в тіні. Виходить, що світові ми надаємо про себе необ"єктивну інформацію.

Утім, на думку Леоніда Тупчієнка, українці мають тішитися з того, що взагалі потрапили до рейтингу.

— Це свідчить про те, що Київ — один із центрів ділового життя, — зазначає він. — Тут зосереджено великі капітали. Проте рівень життя — це не тільки гроші. Це — сукупність багатьох компонентів, у тому числі забезпечення людям можливості реалізувати свій творчий потенціал. Якби це враховувалося, ми опинилися б на більш високому щаблі.

На останньому місці — столиця Іраку Багдад.

— Це — закономірно, адже Багдад — зруйноване місто, де постійно гине величезна кількість людей, — нагадує Леонід Тупчієнко. — Щодня однією з головних статей видатків місцевих жителів є домовини та поховання жертв.

Зараз ви читаєте новину «Києву заважає тіньова економіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі