пʼятниця, 11 жовтня 2019 07:15

"Із такими посередниками в переговорах нас чекає поразка"

"Україні слід вимагати негайного відкликання Мартіна Сайдіка", — пише 9 жовтня голова Меджлісу кримськотатарського народу 62-річний Рефат Чубаров у "Фейсбуку".

7 жовтня на Зальцбурзькому європейському форумі представник голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі 70-річний Мартін Сайдік відмовився коментувати тему окупованого Криму. Це сталося під час дискусії "Україна — шанси на мирне врегулювання". Його попросили прокоментувати, чи не було помилкою проведення Росією "виборів" на окупованих територіях України, разом із "референдумом" у Криму 2014-го.

— Не висловлюю позиції стосовно Криму. Я спеціальний представник, сфера моєї відповідальності — Донбас. Маю бути обережний. Коли буду на пенсії, тоді зможу коментувати цю тему, — сказав Сайдік. За часів СРСР півострів майже 30 років перебував у складі Росії, з 1954-го по 1991 рік — у складі Української РСР, а до того була Російська імперія, додав.

"Сайдік не тільки відмовився висловити свою позицію. Але дозволив собі суб'єктивні історичні екскурси, що виправдовують спробу незаконної анексії Росією Криму, — вважає Рефат Чубаров. — Він нехтує принципами, які містяться в Гельсінському заключному акті, та якими держави – учасниці Організації з безпеки і співробітництва в Європі мають керуватися у взаємних відносинах. Виглядає так, ніби він — один із міжнародних чиновників, виправдовує злочини Росії проти України. З такими посередниками в переговорах із РФ нас чекає поразка".

Зараз ви читаєте новину «"Із такими посередниками в переговорах нас чекає поразка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі