четвер, 04 вересня 2008 20:17

Із ким буде Богатирьова?

Цього тижня політрада Партії регіонів виключила з неї Раїсу Богатирьову. Вона публічно засудила позиції Віктора Януковича щодо подій у Грузії й підтримала вступ України до НАТО. Отож відтепер колись одна з лідерок "регіоналів" стала безпартійною. Як складеться її політичний шлях далі?



Кость Бондаренко, 39 років, директор Інституту імені Горшеніна:

— Перед Богатирьовою відкриваються широкі перспективи. Після виключення з Партії регіонів її руки розв"язані. Цілком можливо, що балотуватиметься на наступних президентських виборах: як технічний кандидат, а може, і самостійний. Ситуація з виключенням Богатирьової засвідчує, що в Партії регіонів відбулося посилення позиції Януковича й послаблення групи Ахметова. Останній дрейфуватиме в бік президентського табору. Богатирьова є першою ластівкою у цьому процесі.



Юрій Костенко, 57 років, народний депутат від НУ-НС:

— Богатирьова була містком між Партією регіонів і президентом, а тепер його зруйновано. Принаймні для Партії регіонів вона вже не представляє інтересу. Богатирьова втратила у вазі. Навряд чи вона піде на президентські вибори. Адже це змагання, для яких потрібні неймовірні фінансові, політичні та медійні ресурси. Не думаю, що в неї все це є. Сумніваюся, що участь у виборах цікавить саму Богатирьову.



Вадим Карасьов, 52 роки, директор Інституту глобальних стратегій:

— У партійній і політичній свідомості Раїса Богатирьова залишається впливовою "регіоналкою". Можливо, вона ще побореться за своє місце в партії. Принаймні приєднуватися ні до кого не буде. Їй цього не треба. Брати учать у президентських виборах за принципом "головне участь, а не перемога" також не буде. Технічний кандидат — це не її  масштаб. Вона вже вийшла на рівень державного діяча.



Андрій Шкіль, 45 років, народний депутат від БЮТу:

— Доля Раїси Богатирьової вже визначена. Вона є секретарем РНБО і працюватиме там надалі. Приєднуватися до іншої партії не буде. Я не хотів би коментувати внутрішню ситуацію Партії регіонів. Скоріше за все, Богатирьова усвідомила реальну ситуацію в Україні й світі і зрозуміла, що альтернативи не має.



Юрій Мірошниченко, 38 років, народний депутат від Партії регіонів:

— Вирішувати свою подальшу долю може тільки сама Раїса Богатирьова. Не думаю, що потрібно приділяти багато уваги цій дискусії. Вона є природною та демократичною. У Богатирьової є право навести свої аргументи й у цивілізований спосіб захищати свою точку зору. Мене бентежить інше. Не додає честі ані їй, ані членам нашої партії переведення політичної дискусії на особистості.

Зараз ви читаєте новину «Із ким буде Богатирьова?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі