Ексклюзиви
середа, 01 серпня 2007 16:28

Хто в п"ятірці найбільш рейтингових партій

Хто в п"ятірці найбільш рейтингових партій

"Регіонали" з "помаранчевими" продовжують з"ясовувати стосунки. Тим часом зростають шанси деяких інших політичних партій і блоків подолати трипроцентний бар"єр на майбутніх виборах.

Останні соціологічні опитування свідчать, що найбільш рейтинговими є Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко і пропрезидентський блок "Наша Україна—Народна самооборона". А от за трійкою лідерів ідуть Компартія і Блок Володимира Литвина.

Те, що комуністи потраплять до наступного парламенту, нікого не дивує. А от зростання популярності Блоку Литвина є певною мірою несподіваним. Але тільки на перший погляд. Адже багато людей розчарувалися в БЮТі й "Нашій Україні" після того, як торік вони не спромоглися домовитися про створення більшості у Верховній Раді. Хоча мали для цього всі можливості. Та й у "регіоналів" ситуація не краща: маючи більшість у парламенті, вони так і не реалізували своїх передвиборних обіцянок про статус російської мови та НАТО. До того ж хоча "Регіони" й виглядають потужними в парламенті, вони все ж таки залишаються відокремленим блоком. Адже жодна з прохідних партій, окрім комуністів, не хоче вступати в коаліцію з ними.

Литвинові ж соціологи прогнозують не лише подолання трипроцентного бар"єру, але й ключову об"єднуючу роль у майбутньому парламенті.

За даними незалежної соціологічної компанії "Інтерсоціосистема-ПС", яка з 19 по 24 липня проводила опитування населення Києва, якби позачергові вибори до Верховної Ради відбувалися цього тижня, на виборчі дільниці прийшло б 69,7% киян. Із них 28% віддали б перевагу БЮТ, 17,3% проголосували б за Блок "Наша Україна—Народна самооборона", 14,6% — за Партію регіонів і 5,2% — за Блок Литвина.

Високим рейтингом серед киян Блок Литвина завдячує своїм київським представникам. Зокрема — Анатолієві Коваленку та Вікторові Пилипишину. Перший довгий час очолював Печерську райдержадміністрацію, а другий зараз є головою Шевченківської райдержадміністрації і показав себе ефективним господарником та зваженим політиком.

Зараз ви читаєте новину «Хто в п"ятірці найбільш рейтингових партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути