вівторок, 10 липня 2007 16:57

Харківська облрада виділила 400 тисяч гривень на російську мову

У Харківській області щорічно витрачатимуть 400 тис. грн на розвиток російської мови. Це передбачено програмою розвитку та використання російської мови в регіоні на 2007–2012 роки. Її нещодавно затвердили депутати облради.

44-річний Володимир Кулик з Інституту політичних та етнонаціональних досліджень загалом не бачить в цьому нічого поганого.

— У Харкові переважна більшість людей говорить саме російською, на референдумі підтримали надання цій мові статусу офіційної, — нагадує експерт. — Демократична влада повинна діяти відповідно до волі та бажання своїх виборців. З цього боку прийняття такої програми — цілком правомірне рішення.

Проблему Володимир Кулик бачить в іншому — на що саме виділятимуть ці гроші та як така підтримка російської мови впливатиме на розвиток української.

— Якщо російська мова посилюватиметься в тих сферах, де вона й так домінує, а тому марґіналізує мову українську — це негативно, — каже він.

Водночас експерт зазначає, що в Харківській області російська мова не переважає, як в обласному центрі. Сільське населення розмовляє переважно українською. Тому місцева влада має так само підтримувати і її.

Зараз ви читаєте новину «Харківська облрада виділила 400 тисяч гривень на російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі