пʼятниця, 08 лютого 2019 05:10

"Громадянська позиція" відкрила в Полтаві волонтерський центр "Чесних більше"

Автор: ЮРІЙ ІВАНОВ
  Зліва направо: Олександр ­Кралюк, Єгор ­Фірсов, Іван ­Апаршин приїхали у Полтаву на презентацію волонтерського центру ”Чесних більше”, який відкрила партія ”Громадянська позиція” Анатолія Гриценка
Зліва направо: Олександр ­Кралюк, Єгор ­Фірсов, Іван ­Апаршин приїхали у Полтаву на презентацію волонтерського центру ”Чесних більше”, який відкрила партія ”Громадянська позиція” Анатолія Гриценка

— Волонтерські штаби потрібні, щоб захистити результати виборів. У нашій країні є 32 тисячі дільничних виборчих комісій. На кожну потрібно щонайменше три людини. Але це мають бути вмотивовані волонтери, які пройдуть курс навчання із захисту результатів виборів. Також потрібні люди для агітаційної роботи, — каже Єгор Фірсов, політик, народний депутат VII і VIII скликань. 1 лютого приїхав до Полтави на презентацію волонтерського центру "Чесних більше", який відкрила партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

На захід прийшли місцеві волонтери та журналісти. Були присутні військовий експерт і партієць "Громадянської позиції" Іван Апаршин та Олександр Кралюк — голова громадської організації "Всеукраїнський союз учасників АТО".

— Останнім часом багато їжджу країною, спілкуюся із людьми. Можу запевнити, що до нашої команди вже долучилися 1300 волонтерів. У Луганській і Донецькій областях також є наші прихильники. Хоч це, можливо, і не десятки тисяч осіб, як є у деяких кандидатів. Проте маємо активних і цілеспрямованих людей, — говорить Єгор Фірсов, координатор волонтерського руху "Чесних більше" в Україні.

— Запрошуємо всіх, хто хоче проявити громадянську позицію. Буде потрібна допомога в розповсюдженні агітаційних матеріалів, безпосередній агітації та захисті результатів виборів, — продовжує Фірсов. — Анатолій Гриценко — це ідеальний кандидат для народу. У минулому був міністром оборони, має військовий досвід, грамотна людина. У нього чудова родина. Дружина працює головним редактором "Дзеркала тижня". Син — патріот, служив в АТО. Анатолій Степанович живе, як звичайні люди, в простій квартирі. Не має величезного бюджету на передвиборчу кампанію в 200 мільйонів, як в інших кандидатів. Упевнені, якщо до нашої команди долучаться тисячі волонтерів, партійців, прихильників та однодумців — матимемо чудові шанси на президентських виборах.

Планують відкрити 200 подібних волонтерських штабів в Україні.

— Наші люди від Анатолія Гриценка будуть представлені на кожній виборчій дільниці. Це для нас стратегічна мета. Працюватиме штаб "Чесних більше" з 10:00 до 16:00. Можливо, у вихідні дні. Ближче до виборів — цілодобово. Діятиме і після голосування. Якщо люди проявляться у виборчій роботі — будемо раді бачити їх у своїй команді в різних органах виконавчої влади.

— Єдиний шлях розірвати коло корупції, кумівства, офшорів — це чесні і професійні люди у владі, яким є наш кандидат, — говорить Єгор Фірсов. — Треба змінювати ситуацію в країні зараз. Бо потім буде запізно. Продовжуватиметься стагнація економіки й інші незворотні процеси. З країни постійно виїжджає за кордон найрозумніша і найактивніша молодь. Залишаються переважна більшість пенсіонерів. Тож, якщо новий президент не виправдає сподівань, хвиля міграції молоді знову посилиться. Не хочеться, щоб зрештою в країні залишилися 15 мільйонів людей. І ми стали сировинним аграрним придатком для Європи.

— Якось Анатолій Степанович сказав: "Мене не цікавлять влада, гроші. Мені треба п'ять років, і я зможу зробити ривок із цією країною". Я вірю цим словам. У них вірять й інші люди. Нині маємо справжню команду однодумців, — додає Фірсов. — Ми об'єднали сили з Миколою Катеринчуком, Миколою Томенком і Віктором Чумаком, який очолює штаб. Ні в кого такого формату об'єднання не було. Сподіваємося, до нашого кола долучиться і Андрій Садовий. Це дасть нам гарні шанси вийти до другого туру на виборах.

Після відкриття волонтерського штабу "Чесних більше" відбулося спілкування із журналістами в неформальній обстановці. Іван Апаршин розповів про рішення суду щодо недостовірної інформації, яку розповсюджував нардеп від Блоку Петра Порошенка Олександр Бригинець.

— Маємо на руках рішення суду від 28 січня. У ньому йдеться про те, що вся інформація у пресі, яку озвучував Олександр Бригинець стосовно Анатолія Гриценка про розкрадання армії, визнана недостовірною і такою, що не відповідає дійсності. Тепер він має повернути судові збори, які були сплачені. І вибачитися за те, що говорив неправду. Вважаю, всі ми гарно спрацювали, — каже Апаршин.

Волонтерський центр "Чесних більше" розташований у Полтаві за адресою вул. Симона Петлюри, 7/22.

Зараз ви читаєте новину «"Громадянська позиція" відкрила в Полтаві волонтерський центр "Чесних більше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі