пʼятниця, 22 січня 2016 07:35

"Євросоюз аплодує українським реформам"

— У ЄС аплодували неймовірній роботі, яку зробила українська влада за останні місяці, щоб запровадити й почати виконувати реформи. Щодо цього в нас немає сумнівів, — каже 42-річна Федеріка Могеріні, представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки у понеділок, 18 січня.

Тоді в Брюсселі закінчилося засідання Ради ЄС із закордонних справ.

— Уперше ми фокусуємося не тільки на виконанні Мінських домовленостей, а й на процесі реформ в Україні. Особливо реформах судової системи, державного управління, децентралізації, — продовжує Федеріка Могеріні. — Ми визнали неймовірну роботу, яку зробила українська влада за останні місяці, щоб просувати вперед порядок денний реформ дуже конкретними кроками. Ця робота повинна тривати. Особливо після набуття чинності поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі. ЄС повинен заохочувати й підтримувати процес реформ, щоб він був сталий, не замінюючи українську владу, уряд, президента, парламент.

Економічні санкції щодо Росії діятимуть до повного виконання Мінських домовленостей, сказала Могеріні.

Зараз ви читаєте новину «"Євросоюз аплодує українським реформам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі