середа, 15 серпня 2007 16:02

Європейці вимирають через індивідуалізм

 

— Головною проблемою Європи є те, що вона старіє, — коментує дані дослідження директор Інституту родини та подружнього життя Юрій Підлісний, 34 роки. — Адже молодість — це могутній фактор, з якого черпається життєва сила нації. Нині населенням переважно молодого віку можуть похвалитися арабські країни, Індія, Китай — там, де народжується багато дітей.

На думку експерта, Європа вимирає через занепад моралі. Він почався з того, що людина замкнулася сама в собі, почала страждати на хворобливий індивідуалізм. Європейці, користуючись формулою французького філософа Жана-Поля Сартра, стали жити "в собі й для себе". У такій системі цінностей діти — це проблема, якої треба уникнути.

— Важливим фактором у вимиранні корінних європейців є також притік мігрантів, — веде далі Підлісний. — Причому мігрантів дітородного віку, які поступово витісняють місцеве населення. Україна поки що має дещо інші проблеми. У нас просто не вистачає молодих людей того ж таки дітородного віку, бо дуже велика їх кількість виїхала за кордон. Вони проживають, одружуються і народжують у тих країнах, куди поїхали. І їхні діти вже не будуть українцями.

На думку Юрія Підлісного, важливо зробити матеріально вигідним народження дітей.

Зараз ви читаєте новину «Європейці вимирають через індивідуалізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі