понеділок, 01 вересня 2008 18:33

Економити краще на хлібобулочних продуктах

  Яких продуктів ви готові споживати менше?
Яких продуктів ви готові споживати менше?

33-річний лікар-гастроентеролог Олександр Мартинчук стверджує, що обмеження споживання м"яса може погіршити насамперед здоров"я підлітків.

— Одним із найголовніших компонентів м"яса є амінокислоти. З них складаються білки, які самостійно виробляти організм не здатен, — пояснює він. — Саме від нього залежить функціонування імунної системи, відновлення органів та клітин.

За словами дієтолога, люди помилково вважають оптимальним джерелом заліза яблука чи гранати.

— Заліза в них багато. Але воно міститься у формі, що не дозволяє засвоюватися повністю. Тому найоптимальнішим джерелом заліза залишається все ж таки не рослинний білок, а м"ясо, — каже Олександр Мартинчук.

Лікар наголошує, що м"яса найбільше потребують люди, які ведуть активний спосіб життя: передусім спортсмени, діти, підлітки. Крім того, максимальна доза цього продукту потрібна особам із хронічними захворюваннями — коли є висока потреба у відновленні організму.

Отож суттєве зменшення вживання м"яса може насамперед вплинути на здоров"я молодого покоління. Тому лікар радить заощаджувати, наприклад, на хлібобулочних виробах. Однак повністю виключити їх із раціону також не можна. У злаках містяться вітаміни групи B, потрібні для нормального функціонування кишковика та нервової системи.

Зараз ви читаєте новину «Економити краще на хлібобулочних продуктах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі