понеділок, 04 червня 2007 17:01

Джерело конфлікту залишається

Протистояння між президентом, прем"єром та коаліцією нібито завершилося, з"явилася політична визначеність. Верховна Рада ухвалила всі необхідні для проведення дострокових парламентських виборів закони. Президент підписав зміни до закону про вибори народних депутатів, уже є новий склад Центральної виборчої комісії і гроші на вибори.

Проте директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко, 39 років, вважає, що останні події кризу насправді не подолали.

— Подоланим є тільки її найгостріший період, — переконаний експерт. — Підґрунтя для існування кризи залишається. Подальше політичне протистояння просто буде переведено в площину виборів. Гостра політична боротьба триватиме в процесі виборчої кампанії.

В останніх політичних домовленостях Юрій Якименко бачить і позитив, і негатив.

— Сторони нарешті узгодили, якого саме прокурора вважати легітимним, — пояснює він. — Зменшилася гострота навколо Конституційного суду, хоча за нинішнього складу він вже не зможе повноцінно виконувати свої функції. Меншою стала й загроза силового протистояння.

Але, на думку експерта, криза триватиме і після виборів.

— Передумови для неї залишаться, — каже Юрій Якименко. — Бо джерелом конфлікту між президентом, прем"єром та коаліцією є прогалини в Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Джерело конфлікту залишається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі