вівторок, 09 вересня 2008 17:29

До НАТО не хочуть через побоювання Росії

 

Більшість українців вважають свою державу нездатною захиститися від військової агресії. Водночас не хочуть вступу до  НАТО, де Україна могла б отримати захист.

— Насправді одне виходить з іншого, — каже науковий директор Школи політичної аналітики при Києво-Могилянській академії Олексій Гарань, 49 років. — Та частина людей, яка вважає Україну нездатною захиститися самотужки, якраз і говорить — мовляв, не треба дратувати Росію.

Політолог наголошує і на недостатній обізнаності українців з НАТО. Досі поширеними є радянські стереотипи. До того ж, в Україні помітно поділена політична еліта, а різні політичні культури  породжують різну свідомість.

— Попри це, суспільство усвідомлює, що наша національна безпека не підтримується на належному рівні, — зауважує Олексій Гарань. — Зараз кількість прихильників вступу до НАТО й отримання Плану дій з набуття членства в організації зросла. Однак говорити про радикальні зміни поки що зарано.

Зараз ви читаєте новину «До НАТО не хочуть через побоювання Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі