неділя, 13 травня 2007 15:11

Для інвесторів політика часом важливіша за економіку

 

До рейтингу конкурентоспроможності Вищої школи комерції Швейцарії Україна потрапила вперше. Економіки представлених у ньому держав оцінювалися за 323 критеріями, що стосуються створення й підтримання в країні сприятливих умов для розвитку підприємництва.

— Участь у таких рейтингах дуже важлива, — каже старший економіст Центру соціально-економічних досліджень "САSE-Україна" Володимир Дубровський, 45 років. — Бо свідчить про те, що країна має потенціал для економічного розвитку. До того ж можна побачити, до кого треба підтягуватися.

Водночас експерт зазначає, що на зовнішньоекономічні відносини  країни участь у такому рейтингу практично не впливає. Адже інвестори користуються іншим рейтингом — економічних ризиків. Їх складають спеціалізовані міжнародні фірми. Крім того, інвестори вивчають ситуацію в тій галузі, в яку збираються вкладати капітал.

— Поточна політична ситуація в країні може мати для них більше значення, ніж конкурентоспроможність економіки, — зауважує економіст. — Наприклад, після помаранчевої революції рейтинг України різко зріс, а потім так само швидко впав.

Зараз ви читаєте новину «Для інвесторів політика часом важливіша за економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі