понеділок, 03 вересня 2007 16:46

Діти мріють про публічне визнання

 

— Діти дуже чутливо вловлюють те, що на слуху та на виду в суспільстві, — коментує дослідження незалежний аналітик Андрій Мохник, 34 роки. — Тому насамперед їх приваблюють професії, пов"язані з шоу-бізнесом, масовою культурою та публічним життям. Вони бачать увагу, яку приділяють цим людям, і мріють досягти такого ж визнання.

Між тим, каже експерт, у житті людина може отримати його в будь-якій сфері, якщо досягне професійної майстерності у своїй справі. Треба ставати фахівцем у тому, до чого лежить душа та є природні схильності.

Нині на ринку серйозний попит на робітничі спеціальності — токарів, фрезерувальників, машиністів тощо. І роботодавці готові добре платити, але фахівців нема, бо держава не приділяє цьому належної уваги.

— У нас серйозний перекіс у фаховій підготовці, — веде далі Андрій Мохник. — Юристів та економістів, шоуменів та дизайнерів штампують за гроші у будь-яких вузах. Технічні ПТУ переорієнтувалися на підготовку гувернанток, перукарів і дизайнерів. Система профорієнтації зруйнована.

Зараз ви читаєте новину «Діти мріють про публічне визнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі