понеділок, 22 грудня 2008 18:13

Деякі українські міста зникнуть

 

Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, 43 роки, каже, що кількість населення міст пов"язана з їхньою виробничою спеціалізацією. За радянських часів чимало населених пунктів виникало навколо великих підприємств. Країні потрібен був метал на озброєння, машинобудування, будівництво, продаж на експорт. Тому такі міста й селища успішно розвивалися.

— Нині світова господарська система потребує менше металу, — каже експерт. — А в цих містах не відбулося переорієнтування на інші сфери виробництва чи підприємницької діяльності. До того ж вони не становлять інтересу для туризму. Тому населення продуктивного віку виїжджає туди, де є можливість працевлаштуватися. Залишаються переважно пенсіонери.

Однак структура міст в Україні принципово змінюватиметься, вважає Костянтин Матвієнко:

— Деякі з них мають зникнути. Наприклад, Первомайськ Харківської області. Через погану екологію там невисока тривалість життя — викиди газів спричиняють тяжкі захворювання. Подібна ситуація у кількох районах Кіровоградщини, де на поверхню виходить радон.

Зараз ви читаєте новину «Деякі українські міста зникнуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі