четвер, 21 червня 2007 18:00

Дайте нам царицю

Тиждень, що минув, ознаменувався закладенням основ майбутніх перемог для кожної з політичних сил. А ще ми, народ, можемо сказати їм: ось що потрібно для перемоги! Хоч вони нас про це й не питають.

Найпростіший рецепт виглядає приблизно так: Морозові — стати Луценком, Тимошенко — стати Ющенком, щоб не стати Вітренко; Януковичу — стати де Голлем. Ідеться про зміну образу від жорсткого управлінця в бік досвідченої людини, яка всякий негатив переплавляє в позитив. Вітренко потрібно грошей, Литвинові потрібна Вітренко, щоб у риторичному запалі самому нею не стати. Найсмішніше те, що набір персонажів у політичному сьогоденні Неньки залишається незмінним. Кожен бере частку в сусіди за політичним спектром. Так приблизно формується екіпаж на флоті: у морі поодинці не врятується ніхто, якщо рятуватися — то разом. Такий собі підводний човен в морі рідного народу.

Мороз розпочав комбінацію перетворення себе в Кінаха

Віршописець Мороз розпочав комбінацію перетворення себе в біло-синього Кінаха. Почасти на шантажі, а почасти на дрібному партнерстві він намагається зайняти нішу, схожу на ту, яку мав пан Кінах на хвилі помаранчевого піднесення. Литвин у Москві на ОРТ у пошуках потенційного партнерства публічно пожалкував за почилим у Бозі СРСР. У Бозі він то спочив, але ж у Литвинові живий. Володимир Михайлович волає про те, що не діє нинішня Конституція, так ніби її попередниця — морозівсько-кучмівська — для простого українця діяла.

Соціологія сьогодні справді бреше — уся страшна правда проявиться, коли оприлюднять списки. Навіть для найрейтинговіших це стане шоком. А потім усе стихне. Усе впаде в апатію. З"ясується, що обирати ні з кого!

Уже прозвучали імена гіпотетичної десятки від "Нашої України". Ну, точно люди не розуміють, що вибори робляться не в Києві, а в областях і містечках. Але є ще час змінити щось. Що змінити БЮТові — крім списку, звичайно? Юлії Тимошенко насправді треба стати Ніно Бурджанадзе. Більше стриманості й аристократизму. Таку Юлію виборець сприйме, як царицю. Дайте нам Катерину II і козаків навколішки перед нею! Симоненкові з Морозом  потрібно повернутися на круги своя — об"єднатися на рівних. Литвинові грамотно проексплуатувати ностальгію за часами Кучми. Вікторові Федоровичу треба створювати блок Януковича, інакше його ж партнери досить швидко сплавлять нинішнього прем"єра на пенсію.

А тепер — про резерви національної модернізації. Хіба ж не час Партії регіонів нахапати в список молодих лібералів з дипломами "гарвардів" і явити Україні сучасну модель подолання нинішнього хаосу? А "Порі" Каськіва у парі зі "Свободою" Тягнибока стати стражами новітнього національного? Вони просто приречені на блок!

Зараз ви читаєте новину «Дайте нам царицю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі