четвер, 17 травня 2007 18:06

Чи стало вам жити краще?

Перед минулими виборами всі політики обіцяли людям поліпшення життя. Партія регіонів узагалі заявляла, що воно відбудеться "вже сьогодні". Після виборів минуло більш як рік — незабаром уже нібито й нові вибори. Але чи стало жити краще або чи стане в найближчому майбутньому?





Аркадій Харченко, 42 роки,

приватний підприємець:

— Особливих змін я не відчув. Ніяк не можу добудувати до свого магазину кафе. Хоча, може, це й на краще, що можновладці там, нагорі, б"ються — їм тепер не до нас. Менше "наїздів" на малий і середній бізнес. Кажуть, що олігархи страждають, але в них грошей багато, переживуть. Ну, а далі гірше не буде — це точно. Бо зараз усі намагатимуться задобрити виборців. Значить, щось підкинуть пенсіонерам і бюджетникам. Для мене ж головне, щоб не заважали займатися тим невеликим бізнесом, який дає змогу прогодувати сім"ю і забезпечити гідне життя дітям.




Оксана Голік, 24 роки,

аспірант Національного університету ім. Т.Шевченка:

— Рівень мого життя за останні роки абсолютно не змінився. У соціальному плані я не відчула на собі якихось змін. А в мого чоловіка — він міліціонер — у зв"язку з останніми подіями збільшилося навантаження на роботі. Йому, крім виконання прямих обов"язків, доводилося охороняти громадський спокій на Майдані за ту саму зарплату. Усі виплати й соціальна допомога для нашої сім"ї залишилися на тому ж рівні. Дещо подорожчали деякі продукти. А сімейний бюджет такий же, як і кілька років тому. Якщо після виборів життя й покращуватиметься, то дуже повільно. Ми зможемо відчути це тільки колись потім. На раптові зміни не сподіваюся.




Олег Карпенко, 43 роки,

працівник річкового флоту:

— Та який там хрін покращилося! Я нічого не відчуваю. Одні балачки кругом. Все цифри, цифри, а насправді нічого хорошого, тільки ціни ростуть. Я плавав за кордон, так там усе дешевше — і шмотки, і продукти. Там навіть багаті люди ходять у звичайні магазини і стараються придбати товари подешевше на розпродажах. То тільки "зірки" й артисти щось шикарне шукають... А в нас один секонд-хенд, нічого пристойного собі купити не можу. І поки ця совкова братія буде при владі — нічого не зміниться. Треба, щоб країною керували сучасні менеджери, а не підстаркуваті секретарі парткомів з олігархами та їхні підлабузники.




Валентина Бабенко, 57 років,

пенсіонер:

— Ніяк наше життя не змінилося. Яке було, таке й осталося. Тільки й того, що пенсію на 30 гривень збільшили. Отримую 450 — і живи, як хочеш. А ціни ростуть. Добре, що шитвом підробляю — все життя швачкою працювала в побуткомбінаті та на фабриці. І навряд чи щось зміниться. Ну, може добавлять десятку... Ми вже не віримо нікому — ні нашому уряду, ні політикам. Усі обіцяють дуже гарно, а обіцяного й за три роки не діждешся.




Василь Загороднюк, 51 рік,

письменник:

— Краще не стало. Практично зарплата й ціни на одному рівні. Я так само читаю лекції з теорії й історії літератури в університеті. І з того живу. У творчому плані — є нові поезії, але видати їх не можу, бо нема грошей. У країні теж ніяких вагомих зрушень не бачу. Вони можуть статися лише тоді, якщо на нових виборах до Верховної Ради переможуть "помаранчеві".

Зараз ви читаєте новину «Чи стало вам жити краще?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі