четвер, 22 жовтня 2009 18:07

Чи гріх виходити заміж за іновірця?

"Мій наречений – мусульманин, хоче пошлюбити мене за своїм звичаєм. А батьки кажуть вінчатися в церкві. Чи гріх виходити заміж за іновірця?"

Запитує Катерина Маловічко, 19 років, із м. Городок на Львівщині


— Шлюб є благословенним на небесах, — пояснює отець Ігор Яців, 36-річний прес-секретар Глави Української греко-католицької церкви. — Не гріх любити ближнього свого і поєднуватися з ним у шлюбі. Але якщо дівчина відчуває муки сумління, що чинить щось незгідне зі своїм християнським вихованням, то хай піде до церкви і попросить у свого душпастиря благословення на шлюб. Церква не забороняє своїм дітям закладати подружні вузли з визнанниками інших релігій, лише б це не перешкоджало їм потім справляти свої духовні потреби.

У давніші часи вихід із лона церкви вважали віровідступництвом. Якщо вийдете заміж за мусульманина, мусите будете відмовитися від християнства. Церква толерантно поставиться до вашого вибору, ніхто вас не проклинатиме на богослужінні та не тероризуватиме поза храмом. Але хто сказав, що мученики за віру тепер не в моді?

Зараз ви читаєте новину «Чи гріх виходити заміж за іновірця?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі