четвер, 02 серпня 2007 18:02

Чи дивитеся ви телесеріали?

Телесеріали міцно ввійшли в наше життя. А в час літніх відпусток, коли чимало творчих програм ідуть на "канікули", вони буквально заполонили телеекран. Чи дивитеся ви серіали? Яке місце вони займають у вашому житті?


Сергій МАКЕЄВ, 56 років, соціолог:

— У тій кількості банальності, яку тиражують телесеріали, можна легко захлинутися. Хоча вони сьогодні є скрізь — у Франції, Англії, Німеччині. Ця продукція всюди знаходить свого споживача — пенсіонерів, домогосподарок, безробітних. Тобто людей, які самі активного життя не ведуть, і в них включається своєрідний компенсаційний механізм. На цю немалу аудиторію "мильні опери" й розраховані.

А от серіали за класикою — велика проблема. Скажімо, "Ідіот" привернув до себе увагу і викликав дискусію. Екранізація ж "Майстра і Маргарити" мені відверто не сподобалася. І зовсім не можу собі уявити серіал, розтягнутий на рік, за "Війною і миром". Колись Бондарчукові вистачило двох серій. Але поки що попит на серіали є. Тож є й люди, які його формують і вміють розширювати.


Ліка РОМАН, 22 роки, володарка титулу "Міс Україна-2007":

— Серіали дивлюся дуже рідко — через зайнятість. Більше люблю повнометражні художні фільми. Вважаю, що нам не вистачає якісних молодіжних серіалів, які б диктували правильні принципи поведінки, а не розбещували молодь.


Роман ЛУБКІВСЬКИЙ, 65 років, письменник:

— Я дуже мало дивлюсь телепередачі і зовсім не цікавлюся серіалами. Поки що там випинають людські пороки. В ім"я чого це робиться? Тільки для оглуплення глядача. Але є частина людей, які це дивляться і тим самим відпочивають від клопотів життя. Мені ж цікавіші анімаційні стрічки про природу, навколишній світ, історію. Думаю, що найкращими телесеріалами могли б стати документальні фільми: про життя видатних діячів України, про наші старовинні замки й фортеці, про гетьманські столиці, про долі звичайних людей.


Сніжана ЄГОРОВА, 35 років, телеведуча:

— Зазвичай "мильні опери" не дивлюся. Але є деякі професійні роботи, які викликають зацікавлення. Зокрема "Відчайдушні домогосподарки" або "Секс і місто". Вони показують, що і в цій галузі можна досягти професіоналізму. Американці вже можуть собі дозволити створити довготривалий якісний телепродукт. На жаль, наші серіали залишають враження "дєшовок". Але, гадаю, що з часом, коли будуть вкладатися в цю галузь більш серйозні кошти і потреби публіки зростуть, сам продукт також стане якіснішим.


Денис ІВАНОВ, 29 років, директор компанії "Артхауз Трафік":

— Я взагалі не дивлюся телебачення. Бо вважаю, що більша частина його продукту — це просто сміття. Хоча мої батьки і бабусі "мило" полюбляють. Можливо, коли я постарішаю, то теж буду дивитися серіали. А зараз, якщо мені потрібен якийсь багатосерійний художній фільм, то я купую його собі на DVD.

Зараз ви читаєте новину «Чи дивитеся ви телесеріали?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі