неділя, 08 липня 2007 14:08

Часто ставлять лише дату виготовлення продукту

 

Споживачів у нас часто обманюють, обмежуючи інформацію про товар, каже виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Віктор Трофименко, 56 років.

— Наприклад, інформація є, але вона неповна, — пояснює експерт. — Або надрукована дуже маленьким та непомітним шрифтом, щоб було якнайважче прочитати. У результаті товар найчастіше є не стільки неякісним, скільки не відповідає сподіванням споживача. Тобто людина очікує одного, а в реальності продукт нижчої якості.

Нерідко товар буває справді неякісним, додає Віктор Трофименко. Найчастіше — з простроченим терміном використання. У цьому випадку улюбленим прийомом недобросовісних виробників є друк на упаковці тільки дати виготовлення продукту — водночас термін придатності відсутній.

— Люди повинні знати свої права, — каже Віктор Трофименко. — Тоді у підприємців буде менше шансів просунути на ринок відверто неякісну продукцію. Звичайно, мають працювати і державні органи — Держспоживстандарт, Управління із захисту справ споживачів при державних адміністраціях. Дуже важливим є максимальне залучення громадських організацій. Вони й повинні працювати з людьми, підвищуючи рівень їхньої  споживацької культури.

Зараз ви читаєте новину «Часто ставлять лише дату виготовлення продукту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі