четвер, 15 квітня 2021 06:30

Брата судді Вовка спіймали на хабарі

6 квітня антикорупційні органи викрили на отриманні $100 тис. хабара двох адвокатів — Юрія Донця та Юрія Зонтова. Останній — працівник Служби зовнішньої розвідки, брат голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Гроші нібито мали передати Вовку за задоволення позову приватної компанії. Його розглядав інший суддя ОАСК.

Обшукали приміщення ОАСК і за місцем проживання фігурантів. У Зонтова знайшли частину отриманого ­хабара. Також $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів.

Вищий антикорупційний суд відправив затриманих під варту на два місяці з правом на заставу. Донець свою вніс — 2,95 млн грн. Зонтов — під вартою. Йому призначили 35,18 млн грн застави. Від роботи в СЗР відсторонили.

"НАБУ виявило таємне сховище готівки глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Безпеку Вовку забезпечував його брат — заступник начальника управління Служби зовнішньої розвідки України Юрій Зонтов, — пише у фейсбуку журналіст 44-річний Юрій Бутусов.

— Вовк обладнав секретне сховище готівки на конспіративній квартирі за адресою вул. Джона Маккейна, 22, на Печерську. Заходи безпеки обрав жорсткі, квартиру вдалося вичислити тільки в момент передачі хабара. На цьому Національне антикорупційне бюро затримало Зонтова (рідний брат судді Вовка. Той змінив прізвище Зонтов після одруження).

Зараз ви читаєте новину «Брата судді Вовка спіймали на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі