вівторок, 11 березня 2008 18:28

Бензин коштуватиме 6 гривень за літр

Протягом останніх трьох днів у Києві нафтопродукти подорожчали на 10–15 коп. за літр. Так, бензин А-95 і дизпаливо коштують 5,45–5,50 грн/л. У Криму ціни вищі на 15–20 коп. В інших регіонах вони залишаються трохи нижчими від столичних.

Керівник альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик, 34 роки, вважає, що вартість пального в березні зросте по всій країні до 5,80–6,00 грн/л. Причинами цього є постійне дорожчання нафти у світі й високі темпи інфляції та нестабільність влади в Україні. Крім того, навесні завжди збільшується попит на пальне, бо починаються польові роботи. Та й після зими люди більше користуються власним автотранспортом.

Водночас заправники кримських АЗС прогнозують, що за тиждень бензин і солярка коштуватимуть на півострові 7 грн/л.

— У Криму ринок більш монополізований. Його контролюють кілька структур, між якими може бути змова, — пояснює експерт. — Потрібне втручання Антимонопольного комітету й уряду автономії. Можливо, до осені варто запровадити державне регулювання цін на пальне.

Зараз ви читаєте новину «Бензин коштуватиме 6 гривень за літр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі