четвер, 23 грудня 2010 02:45

Азарова підштовхують до відставки

Президент Віктор Янукович звільнив двох губернаторів — львівського Василя Горбаля і тернопільського Михайла Цимбалюка. Водночас Цимбалюка перепризначив на місце Горбаля.

— Зараз змінюються завдання для регіональної влади на наступний рік. Янукович дивиться, хто зможе з ними впоратися. Тому й проводить кадрові ротації, — пояснює львівський політолог Анатолій Романюк, 53 роки. — Василя Горбаля звільнили через незадовільні результати на виборах до місцевих рад та за те, що не впорався з керуванням регіоном. Він добре керував банком, але не областю. А Цимбалюк — вимогливий виконавець. Оскільки очолював львівську міліцію, добре знає область. Краще від Горбаля зможе знайти спільну мову зі "Свободою", яка становить більшість в облраді.

Тернопільську область замість Цимбалюка очолив Валентин Хоптян. Остання його посада — керівник Підволочиської райадміністрації Тернопільщини.

21 грудня замінили й міністра охорони здоров'я. Президент звільнив із цієї посади Зіновія Митника та призначив замість нього Іллю Ємця. Останні 13 років Ємець очолював центр дитячої кардіохірургії Інституту серцево-судинної хірургії Академії наук.

— У нього немає відвертої донецької біографії, — коментує політолог 57-річний Віктор Небоженко. — Скоріше, це той професіонал, якого нарешті довелося взяти до владної команди. Інші зосередилися на грошовитих бюджетних і транспортних міністерствах, тоді як з міністерства охорони здоров'я "нема що взяти". Або з цього міністерства можуть відвести доходні галузі. Наприклад, створять агенцію, що займатиметься фармацевтикою.

Зиновія Митника звільнили не тому, що проти нього донецькі жінки — Раїса Богатирьова та Тетяна Бахтєєва. Він належить до групи Азарова, яка поступово розпалася. Прем'єр-міністру показують, що йому немає на кого розраховувати. Після адмінреформи у нього зменшився вплив на найпрестижніші міністерства, втрачають владу ті, кого прем'єр добре знає особисто. Підштовхують Азарова до добровільної відставки.

Зараз ви читаєте новину «Азарова підштовхують до відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі