середа, 20 жовтня 2010 00:48

Аудит повернеться бумерангом до влади

На замовлення Кабміну закордонні фірми провели аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко з 2008-го по перший квартал 2010 року. Перевіряльники кажуть, що виявили випадки використання офшорних підставних компаній і фіктивних договорів купівлі автомобілів і медикаментів за завищеними цінами, маніпуляції з цукром із державного резерву. Найбільшим прикладом махінацій називають незаконне використання 2,3 млрд грн, отриманих від продажу квот на викиди в рамках Кіотського протоколу. Гроші пішли на покриття дефіциту Пенсійного фонду, хоч їх мали спрямовувати на природоохоронні заходи.

— Певні порушення в діях тодішнього уряду можна зрозуміти, бо країна жила за фінансової кризи, керувати нею доводилося у ручному режимі, — каже керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, 45 років. — Але відверті зловживання не мають виправдання. Це серйозна пересторога для чиновників: хто б не був при владі, а на порушення закону йти не можна. Навіть якщо ці гроші й не клали в кишені.

Результати аудиту матимуть політичні наслідки для Юлії Тимошенко. Невипадково їх оприлюднили напередодні місцевих виборів. "Регіонали" скористаються ними як козирем у боротьбі за голоси виборців. Для влади важливо довести порушені кримінальні справи до кінця й винести вироки. Це дозволить прибрати політичне забарвлення протистояння з опозицією. Все це може повернутися бумерангом до нинішніх керманичів. У владу в Україні йдуть для того, щоб найбільше накрасти і безслідно зникнути. А дії, які влада застосовує нині проти опозиції, потім використають і проти неї.

Зараз ви читаєте новину «Аудит повернеться бумерангом до влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі