середа, 06 жовтня 2010 02:34

"Янукович підбив під себе суд"

Іноземна преса коментує рішення Конституційного суду про скасування політреформи 2004 року.  

"Україна повертається до президентського режиму", "Ле Монд", Франція

"Закон 2004 року, що обмежував повноваження глави Української держави, ухвалили поспіхом, протягом помаранчевої революції, що привела до президентства прозахідного Віктора Ющенка. Парадоксально, але тоді його підтримала вся фракція Януковича, щоб забрати в Ющенка деякі повноваження, надто право призначати прем'єр-міністра та більшість членів уряду".

 

"Віктор Янукович отримав повну владу", "Жечпосполита", Польща

"Деякі політологи застерігають, що повернення до Конституції 1996 року може скінчитися вибухом невдоволення. Рішення викликало негативну реакцію не лише противників президента, але і звичайних людей".

 

"Україна: суд віддає президентові деякі повноваження парламенту", "Нью-Йорк Таймс", США

"Янукович схвалив рішення суду і заявив, що піде далі, ініціювавши референдум з нової Конституції. Проте його опоненти зазначають, що президент підбив під себе суд і намагається створити авторитарну систему. Соратники Януковича контролюють парламент і уряд. Проте, якщо опозиційні партії і виграють наступні вибори, тепер їм буде важко блокувати його політику".

 

"Повний назад: Янукович зміцнює свої конституційні позиції", "Известия", Росія

"Скасування політреформи - друге народження президента Віктора Януковича. Уряд тепер підпорядковується лише главі держави. Склад Кабінету Міністрів скорочується - замість п'яти віце-прем'єрів повинні залишитися троє. Це допоможе красиво видалити з уряду економічного віце-прем'єра Сергія Тігіпка, якого давно називають опозиціонером у владі".

Зараз ви читаєте новину «"Янукович підбив під себе суд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі