пʼятниця, 27 серпня 2010 01:25

Янукович і Клюєв спонукають не платити податків

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Однією з найбільших проблем сучасної України є ухиляння від сплати податків. Від цього страждає бюджет, відповідно виникають проблеми з видатками на медицину, освіту, благоустрій міст і сіл та інші важливі для суспільства речі.

Держбюджет — це кошти, передані платниками податків державі для забезпечення їм гідного й безпечного життя. Податкова дисципліна напряму залежить від того, що суспільство отримує навзамін податків.

В Україні воно має дуже мало. У жахливому стані медицина, комунальна сфера. Маємо розбиті дороги, неефективну міліцію, несправедливе судочинство, низькоякісну освіту. На що ж тоді витрачають наші податки?

Шокуючі відповіді приходять чи не щодня — гроші йдуть для збагачення можновладців та на забезпечення для них максимально комфортного життя. Персонально Януковичу вимостили за 50 млн грн дорогу, тепер мостять ще й для Азарова. Перший віце-прем"єр Андрій Клюєв витратив 1 млн 750 тис. грн на чартерний переліт до Пекіна — на цілком пересічне засідання міжурядової українсько-китайської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Державне управління справами Адміністрації президента планує викласти 5 млн грн на ремонт басейну на території державного санаторію "Конча-Заспа". Міністерство охорони навколишнього середовища виділяє майже 800 тис. на перевезення керівників цього відомства приватною фірмою. На державних грошах так чи інакше наживаються всі, хто має доступ до владного корита. Загальновідомими є тендерні схеми, коли послуги чи товари для держави купують у "своїх" за завищеними цінами, збагачуючи і себе особисто, і кумів–родичів–друзів.

Отож Янукович, Клюєв та інші подають українцям чіткий сигнал: від податків слід ухилятися в будь-який спосіб. Пересічним громадянам немає жодного сенсу їх добросовісно сплачувати. Бо від того, що президентський зад гарантовано не підстрибне на якійсь ямці на шляху з дачі на роботу, добробут жодного українця не зросте.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Клюєв спонукають не платити податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі