середа, 28 лютого 2007 16:14

Янукович грає на руку Росії

Прем"єр-міністр Віктор Янукович заявив, що підтримка Польщею планів США щодо розміщення на її території елементів системи протиракетної оборони не сприяє двостороннім відносинам між Варшавою та Києвом. Таким чином, прем"єр цілком став на сторону Москви. Водночас президент Віктор Ющенко закликав уряд не втягуватися в дискусію щодо розміщення систем ПРО в Польщі та Чехії без "чіткого комплексного вивчення цього питання" та виходити з українських національних інтересів.

— Такі різні заяви прем"єра та президента свідчать про існування двовладдя в зовнішній політиці України, — коментує керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, 52 роки. — Імідж України у світі може впасти настільки, що з нами взагалі ніхто не рахуватиметься. Спочатку треба було узгодити це питання між собою.

Водночас політолог вважає, що заява Януковича безпідставна. Навіть колишня операція "Вісла" більше впливає на двосторонні відносини між Україною та Польщею, аніж рішення останньої про розміщення американських ракет.

— Уряду треба більше думати про налагодження економічного співробітництва між двома державами, — зауважує він.

Експерт Центру імені Разумкова Микола Сунгуровський, 56 років, вважає, що своєю заявою Янукович грає на руку Росії.

— Ідея розгорнути систему ПРО в Європі з"явилася саме в російського президента ще 2000 року, — нагадує він. — А сьогодні Москва проти цього тільки тому, що системою займаються американці, а Росія в цьому участі не бере.

Зараз ви читаєте новину «Янукович грає на руку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі