середа, 19 березня 2008 14:17

Американці намагаються "поклювати" Росію

 

— Якби це відповідало дійсності, то було б дуже добре, —  каже про місце України в рейтингу слабкості держав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала, 41 рік. Він сумнівається в об"єктивності оцінки американських експертів, надто щодо місця Росії.

Політолог зауважує, що авторитет країни в першу чергу складається з військової й економічної міці, використання нових технологій, розвитку культури й мистецтва. Україна в цьому плані може претендувати на вище місце в пострадянському просторі хіба що в якійсь інформаційно-культурній сфері. За іншими показниками — політикою, економікою, нацбезпекою та соціальними стандартами — ми тій же Росії програємо. Можемо похвалитися лише вищим середнім рівнем пенсій.

— Здається, що це серйозний технологічний хід, — каже про рейтинг Віталій Бала. — Росія знову намагається стати світовим центром притягнення держав. А через енергоносії прагне впливати на геополітику. Тому американці якось намагаються "поклювати"  Росію. Хоча б через отакі рейтинги.

Зараз ви читаєте новину «Американці намагаються "поклювати" Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі