вівторок, 12 вересня 2017 00:10

"Якщо в Сирії не вийде, Путін візьметься за Донбас"

Автор: REUTERS
  10 вересня 2017 року сирієць Аммар Хаммашо цілує своїх дітей через паркан табору біженців на Кіпрі
10 вересня 2017 року сирієць Аммар Хаммашо цілує своїх дітей через паркан табору біженців на Кіпрі

10 вересня у Сирії російська авіація вдарила по поромах, які перевозили мирних мешканців через річку Євфрат. 34 людини загинули. Серед них дев'ять дітей. Дані оприлюднила Сирійська спостережна обсерваторія з прав людини.

Спочатку повідомили про 21 загиблого. Згодом знайшли тіла в річці.

Винищувачі атакували 40 поромів, які перевозили людей із міста Аль-Буліль. Удару завдали поблизу міста Дейр Еззор. Цей напад пов'язують із наступом урядових військ на групу ісламських джихадистів під прикриттям російської авіації.

— Пором із мирними людьми не становив жодної військової загрози для російських військ і Башара Асада, якого вони підтримують, — говорить військовий експерт 51-річний Олег Жданов. — Але російська влада цей удар розглядає як військову операцію. Вони живуть в іншій реальності. Ми думаємо, що РФ себе дискредитує, а вони вважають, що здійснюють подвиг.

Росіяни хотіли показати, що вони сильні й можуть впливати на хід бойових дій. Змістили акцент із Північної Кореї в Сирію. Пхеньян застопорився. Світ не злякався ядерних випробувань, запуску ракет. Тому потрібно повернутися до того, що вже забулося й заспокоїлося. Якщо в Сирії не вийде, Путін може повернутися й у Донбас.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо в Сирії не вийде, Путін візьметься за Донбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі