вівторок, 15 лютого 2011 07:15

Як змінилися українці за рік правління Віктора Януковича?

Сергій ТАРАН, 41 рік, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір":

— Українці почали розуміти, що за демократію треба боротися щодня. І це стосується не тільки політики. Поняття реформ судової системи, правоохоронних органів, економіки, соціальної сфери в масовій суспільній свідомості спотворене. Слово "реформи" серед нас стало таким же зневажливим, як колись "перестройка". Янукович міг за цей рік дати українцям мрію, впевненість у краще майбутнє. Він консолідував владу, однак не може пояснити, заради чого.

Василь ЯБЛОНСЬКИЙ, 44 роки, голова української консалтингової групи "Радичі":

— Розчарована навіть та половина суспільства, яка голосувала за Януковича. Замість "покращення життя вже сьогодні" настало "післязавтра". Люди позбавляються ілюзій у спроможності влади вирішити хоч якісь проблеми. Тому поступово наростають протестні настрої. Пенсійна, земельна й інші реформи здатні консолідувати значно більшу кількість людей, аніж історія з Податковим кодексом.

Олег ПОКАЛЬЧУК, 54 роки, соціальний психолог:

— Політикою в нас займаються лише 10 відсотків людей. Решта рівними частинами живуть натуральним господарством, бігають у пошуках роботи і чекають змін у бюджетній політиці. Президент не дає значних приводів для критики з боку своїх несимпатиків, хіба що допускає мовні неоковирності для дрібних кпинів. Рівень його дій для звичайної людини незрозумілий. Підвищення тарифів і цін відбувається за кожної влади, люди вже звиклися з думкою, що все дорожчатиме. Проросійська істерія зникла після відставки московського мера Юрія Лужкова. Поза тим Віктор Янукович ще має великий відсоток підтримки. Його попередники кричали: "Бандитам — тюрми", а він узяв і посадив кількох. Людям не важливо — за політику чи за корупцію. Вони щасливі, коли чиновників садять за ґрати.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилися українці за рік правління Віктора Януковича? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі