четвер, 24 травня 2007 18:15

Як плануєте відпочити?

Спека мимоволі наштовхує на думки про відпустки — хто не мріє опинитися зараз на березі моря чи в лісовому затінку? Та й до літа залишилося кілька днів. Отже, як ви плануєте відпочити і скільки витратити на це грошей?





Олександр Ірванець, 45 років,

письменник:

— Планую десь у кінці літа поїхати з дружиною до Болгарії. А решту часу буду важко гарувати, писати нові твори. Ми ніколи більше двох тижнів не відпочиваємо. На морі я максимум витримую десять днів, потім починаю нудитися. Відпочинок у Болгарії якраз недорогий, але справа не лише в цьому. Країна приємна і мова більш-менш зрозуміла. Бо я не люблю опинятися в зовсім чужомовному середовищі, наприклад, в Угорщині чи Албанії, де ні слова не розумієш. Плануємо вкластися в 700 доларів. Хоча, мабуть, навряд чи вдасться.




Наталія Зубицька, 33 роки,

голова правління "Правекс-банку":

— Зазвичай беру відпустки по тижню восени, взимку і на травневі свята. Відпочиваю із сім"єю і друзями. На осінні шкільні канікули зі своєю дитиною їздимо на Червоне море, а на різдвяні — намагаємося покататися на лижах. Влітку відпочинок не завжди вдається. Зараз у нас багато різних міжнародних проектів, треба забезпечити їх виконання. Можливо, зможу виїхати на кілька днів у Крим. Щодо грошей, то витратимо стільки, щоб мати досить комфортні умови. Але без фанатизму.




Андрій Шкіль, 43 роки,

народний депутат від БЮТу:

— Нічого не планую. У нас, політиків, на відміну від простих громадян, літа не буде. Коли б не відбулися дострокові вибори, літнього відпочинку не передбачається. Навіть якщо дату перенесуть на осінь, виборча кампанія проходитиме влітку — офіційно чи неофіційно. Так само буде у більшості моїх соратників по партії. Може, на день-два будемо виїжджати на природу. Я взагалі за своє життя найбільше був у відпустці два тижні.




Таїсія Повалій, 41 рік,

співачка:

— У нас із Ігорем Ліхутою дуже мало часу на відпочинок. Маємо звичку відпочивати по тижню — навесні в Єгипті, а восени в Туреччині. Були в Греції і на Кіпрі. Туди недовго летіти, там нормальний клімат і пристойні готелі. Три роки тому я хотіла, щоб ми полетіли на Мальдіви, але там сталися землетрус і цунамі. Чесно кажучи, енергетично мені краще відпочивається в нашому будинку під Києвом, ніж на різних морях-океанах. За тижневий відпочинок витрачаємо 3–5 тисяч доларів. Це мають бути люксові номери в п"ятизіркових готелях. І там має бути дуже мало росіян і українців, щоб не займатися фотосесіями і роздачею автографів. З цієї ж причини їздимо пити мінеральну водичку в Баден-Баден чи Карлові Вари, а не до Трускавця.




Євген Єрашов, 48 років,

державний службовець:

— Торік через зайнятість на роботі я був у відпустці всього тиждень. Тому зараз нічого не планую. Син закінчує ліцей, буде вступати до університету. До того ж бачите, які події в країні. Поки ще незрозуміло, хто буде при владі і якого переділу посад і власності нам ще чекати. Держслужбовцям буде непереливки у будь-якому разі. Але, безумовно, буду намагатися на два-три дні вириватися кудись із сім"єю. Маю дике бажання покататися на яхті в херсонських плавнях. Нема нічого кращого тамтешніх джерел на Дніпрі. А їхати на море — це марна трата грошей.




Валентина Коваленко, 56 років,

пенсіонерка:

— Останні п"ять років перед пенсією я працювала в Національній асоціації муніципальних радників Королівства Великої Британії. Наїздилася у відрядження по англіях, шотландіях, польщах, словаччинах, чехіях. Тому зараз мене цікавлять пісочок, сонечко і морська хвиля. Але ніколи не планую, коли їхати. Треба просто мати відповідний настрій. Мені на морі вистачає 7–10 днів. Їздимо з сином на Арабатську Стрілку. У зв"язку з тим, що путівки зараз дорогуваті, там у пансіонатах і санаторіях завжди є вільні місця. Знаходимо такий, де пристойна кухня і недорого. Тобто, щоб при мінімумі витрат отримати максимум задоволення.

Зараз ви читаєте новину «Як плануєте відпочити?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі